mandag 12. august 2013

Ode til Villa Varden i Risør


(se flere bilder lenger ned)

Glem St. Tropez. Glem Provence. Ja, glem Hamptons også, i grunn. Den beste ferien får du selvsagt på den norske rivieraen, og det soleklare valget faller på Risør - den hvite by ved Skagerrak. Ytterst i havgapet ligger den, den søte, lille, underfundige byen jeg var så heldig å vokse opp i. I år fikk jeg takket være noen usedvanlig snille mennesker plutselig anledning til å feriere her som turist i egen hjemby, med deilige dager i ferieparadiset som vi umiddelbart døpte Villa Varden.

Det hvite trehuset ligger hevet på en av heiene over byen, og fra takterassen ser du utover Stangholmgapet, Risørflekken, Enga, Grunnesund og Loch Ness-gapet. Å gå til Stavelin for å kjøpe livsviktige wienerbrød tar likevel bare fem minutter, og på baksiden av huset ligger selvsagt en deilig eplehage. Å se sola stige opp av havet mens du lager frokost på det gamle kjøkkenet (som har Nespresso-maskin) er knapt den verste måten å starte dagen på heller. Si meg, hva er det egentlig ikke å elske?

Eventyrlige fremmede venner som virker får noen ganger lov til å leie denne perlen. Hvis du kjenner det rykker i hjerterota, rop ut på lindajoachime@aller.no , så formidler jeg kontakt med villaeierene. Magisk. Absolutt magisk. 











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar