
GJER SLIK:
1 boks tunfisk i vann
1 eller 2 gulrøtter, raspet
1 liten rødløk, finhakket,
Bladene fra 3 kvister rosmarin, grovhakket
= Bland sammen
10 ss olivenolje (kaldpresset, extra virgin)
2 ts hvitløkspure
4 ss sambal oelek (hakket chili)
Saften av en sitron
Salt og pepper
= Rør sammen i en skål og bland med tunfiskrøren over.
Smaken blir bedre etter en natt i kjøleskap. Ikke følg oppskriften slavis, smak underveis. Kan smøres på lomper, wraps, eller legges i terteskjell, eller brukes som pålegg, eller i salat, eller spises på trass på alle andre vis. Blir røren for tørr, tilsett mer olje. Blir den for våt, tilsett mer gulrot. Amen!
Sorry, altså, men det der ser ut som dagen derpå-bæsj på en seng av lompe. Men det smakte nok godt!
SvarSlettHa, ha, ha, ha... På en SENG av lompe, faktisk. Nydelig.
SvarSlett